Isac Andersson till Mora

Centern Isac Andersson kommer inte att spela sitt sista juniorår med Frölunda, istället väljer han att gå till Mora IKs seniorlag.

Produktiv spelare

Andersson var förra säsongen en av Frölundas J20-lags bärande spelare och producerade näst flest poäng i laget, han fick också testa på seniorspel i sju matcher med Hanhals IF i HockeyEttan. I slutet av säsongen fick han också testa på landslagsspel med U19-landslaget.

Andersson anslöt till Frölundas organisation inför säsongen 16/17, innan dess spelade han för sin moderklubb Lysekil. I Frölundas olika juniorlag har han varit en produktiv och ledande spelare på alla nivåer. Nu tar han alltså möjligheten att spela med Moras a-lag, vilket kommer att ge honom såväl en möjlighet att skaffa sig seniorerfarenhet och en möjlighet att bevisa att han ska vara med i kommande säsongs junior-VM.

Statistik 19/20

LagGPGAPPIM
J204125244924
Hanhals71450

Följer Frölundas strategi

Förra säsongen såg vi Frölunda släppa en rad sistaårsjuniorer till Allsvenska lag för att få seniorerfarenhet, till exempel Filip Hasa och Leon Lerebäck, istället för att de fortsatt ska behöva spela juniorishockey där de inte har så mycket kvar att bevisa. I år har alltså även Isac Andersson tagit det klivet, kanske får vi se ytterligare spelare från 01-kullen skriva på för lag i HockeyAllsvenskan.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: