Frölunda har hittat sin tränare

Frölundas jakt på en ny assisterande tränare efter Viktor Stråhles avsked går vidare. Sitting Bulletin har nu nåtts av uppgifter om vem det rör sig om.

Tränaren som enligt uppgift ska komplettera VFs tränartrio hämtats från Norrland och är ett bekant ansikte i SHL-sammanhang. Det blir ytterligare Luleåprägel på Frölundas bås när Anders Burström kliver in i det.

Burström har en lång SHL-karriär bakom sig med 764 matcher i ryggen. Efter karriären gjorde han fyra säsonger som assisterande tränare. Först en i Piteå HC och sedan tre i Luleå HF. Efter säsongen 16/17 har han dock stått utan tränarjobb men ska nu vara redo att göra comeback i båset.

Som spelare var Burström med om att slå Frölunda i SM-finalen 1996, men som tränare har han förlorat i kvartsfinalen 2015 och semifinalen 2016 mot Frölunda. Hans främsta tränarmerit är dock ytterligare en seger mot VF, i CHL-finalen 2015.

Anders Burström och Roger Rönnberg har även samarbetat tidigare. När Rönnberg var tränare i Luleå var Burström lagkapten.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: